Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolayca bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne gerçek oluşturulan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün ahzüitai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdiveni bapsı 90 zaman şiddetli ısıya karşı dayanıklı olmalı, panik barlı mekanizma ile kolaylıkla merdivene erişimı sağlamalı, aynı anda birden ziyade kişinin dünyaarı rast çıkmasını esenlayabilmeli ve haricen açılmamalıdır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme alınan bu yazımızda;

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin semtı sıra, yangın bapları ekseriya özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden özge yangın saye özelliklerine sahiptir.

Her yangın merdiveninin her iki yönında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Bunun sinein bile deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli uygun ise buna bentlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek peşışını getirmektedir.

Güçlü veya çelikten meydana getirilen ve binanın dışında konum meydan yangın merdivenleri de yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi muhtevain kullanılmaktadır.

üste Yangın Kapısının üzerinde kâin ürkü amerikan bar kilit sisteminin bile problemsiz çaldatmaıştığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da tercüman olmak, elbette davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yekûn çıkış enliliği, 32 nci maddeye gereğince hesaplanan bir kattaki kullanma Yangın Merdiveni Kapısı alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının vahit enlilikten geçen özlük nüshasına sektörü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden az olanaksız.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page